lucascarsound@skynet.be

03 646 53 19

Car audio, alles voor beter geluid in uw auto

Als je het geluid van het origineel audio systeem van uw auto wenst te verbeteren, zijn er veel opties waar je best even over nadenkt. Ook als je een nieuwe wagen koopt, is het steeds goed om te vergelijken wat de auto fabrikant aanbiedt en wat je bij Lucas Car Sound kan verkrijgen.

Zo betaal je al een fors bedrag bij de auto fabrikant voor een zwaardere versterker met enkel maar meer luidsprekers, maar daarom niet beter! Zo heb dan je nog eens de beperkingen van de originele autoradio voor het afregelen van de audio volgens uw smaak en gehoor.

Daarom is altijd goed om vooreerst te informeren en vooral ook een demo te verkrijgen van het voorgesteld audiosysteem. We hebben al klanten ontvangen die teleurgesteld huiswaarts keerden, teleurgesteld van de audio kwaliteit van hun gloednieuwe wagen. Het zal je maar overkomen dat je 2000 of meer euro’s hebt betaald en er meer van verwachtte.

Onze deur staat steeds open voor muziekliefhebbers die graag een beter geluid wensen in hun auto. We bespreken graag uw wensen, de mogelijke opties en wat er realiseerbaar is met uw budget.

We zorgen er ook steeds dat u meer kwaliteit krijgt dan het bedrag dat u moet betalen als optie bij uw garage*

*sound optie die mee in het pakket aan andere opties wordt toegevoegd uitgesloten.

 

We overlopen hieronder de verschillende opties die invloed hebben op beter geluid in uw wagen.

Autoradio meestal het zwakste element in audio

Originele autoradio’s zijn meestal uitgerust met minimale versterking, waardoor de klank vervormt, bij hoog volume. Dit kan ook niet anders als ze slechts maximaal 4 x 25 Watt aan vermogen leveren.

Ook de audio instellingen kun je in een beperkte mate wijzigingen doorvoeren. Je kan de bass, middentonen en de hoge tonen verhogen of verlagen, maar het ontbreekt vaak aan dynamiek en flexibiliteit in de autoradio.

Daarom kun je ook overwegen om de originele radio te vervangen door een after-market radio. Deze autoradio’s zijn veelal completer en leveren een hoger vermogen dan een originele autoradio.

Deze zijn uitgerust met touchscreen, Bluetooth, Smartphone integratie, versterking van 4 x 50 tot zelfs 60 Watt en zelfs ook van navigatie voor een budget van minder dan 1000€.

Afhankelijk van het formaat van de originele radio, kun je kiezen in een range van autoradio’s in een 1-Din formaat of een 2-Din formaat.

1-din autoradio

Autoradio’s voor de plaatsing in een 1-din sleuf. 

2-Din autoradio

Dubbel din autoradio wat vandaag een meest courant is.

Luidsprekers toevoegen of vervangen

Bij de aanschaf van een auto, komt het voor dat er geen luidsprekers bevinden in de achterdeuren. Voor standaard wagens gebeurt dit meer en meer, dit om kosten te besparen. 

Ook zijn luidsprekers vervaardigd uit goedkoop materiaal om zoveel mogelijk te besparen in de kosten. Concreet, zijn luidsprekers één van de items waarop een auto fabrikant op bespaart in plaats van hoogwaardig materiaal. Vaak worden B-audiomerken aangesproken om in grote volumes goedkope luidsprekers aan te leveren aan een auto fabrikant. 

Daarom zullen we als car audio specialist steeds luidsprekers blijven verkopen. Doch, als muziekliefhebber verwacht u toch meer kwaliteit als u naar muziek luistert? 

Op onze luidspreker pagina, gaan we dieper in op welke soorten luidsprekers er bestaan en waarop u het best let als u een luidsprekerset wil aanschaffen. 

Meer vermogen met een versterker

Wanneer u graag naar muziek op een hoger volume kan u best een versterker overwegen. Een versterker heeft het voordeel dat u aan een hoger volume nog steeds gedetailleerd en zonder vervorming naar muziek kan luisteren. 

Versterkers sturen luidsprekers aan, dit zowel vooraan in de wagen als in de achterdeuren. Er bestaan eveneens ook versterkers die apart subwoofers versterken om zo diepe en strakke bassen te kunnen produceren. 

Afhankelijk van het aantal luidsprekers dat we willen versterken, kunnen we een versterker kiezen die het aantal kanalen kan sturen. Alles over versterkers vindt u terug op onze pagina over versterkers. 

 

Warm geluid of harde kickbas met subwoofers

De luidsprekers in de deuren kunnen wel wat bas weergeven, maar ook niet om een sensatie in de muziek te brengen. Daarom is een subwoofer een ideale oplossingen. 

Subwoofers komen ook weer in alle formaten en vormen. Zo kunnen subwoofers worden gemonteerd in een geïsoleerde kist, of worden ze zelfs onderaan de stoel van de bestuurder en de passagier geïnstalleerd. 

We hebben zelfs subwoofers met versterker in ons gamma dat we in de koffer of onder de bestuurderstoel kunnen installeren. Kortom al deze verschillende subwoofer oplossingen komen aan bod op onze pagina auto subwoofers. 

Op maat gemaakte audio upgrade per automerk

Als u voor een volledig geïntegreerd maar nieuw audio systeem wil gaan, kunnen we onze audio upgrade pakketten aanbevelen. Deze pakketten hebben op maat gemaakte luidsprekers die naadloos in de origineel luidspreker ruimtes passen.

Tot bekabeling toe, zorgen we ervoor dat alles er origineel blijft uitzien. Wat het tegenovergestelde is van origineel, is het resultaat. Voor merken als Audi, BMW, Mercedes, Land Rover, Porsche, Tesla en Volkswagen hebben we verschillende pakketten die we u kunnen aanbieden.

Binnen deze pakketten kunt u kiezen of uw geluid moet worden afgestemd op uw smaak.

Ontdek wat u mag verwachten binnen al deze pakketten voor verschillende merken en modellen op onze pagina Audio Upgrades.

 

Afspraak maken winkelbezoek

Met de nieuwe aangekondigde maatregelen ontvangen wij u graag in onze winkel op afspraak. U kan telefonisch een afspraak inplannen of per mail via onderstaande knoppen.

Onze openingsuren :
ma-vr : 09:00 - 12:30, 13:30-18:00