lucascarsound@skynet.be

03 646 53 19

Auto versterkers

Voor helder geluid op hoger volume

vermogen voor uw luidsprekers 

Een versterker zorgt voor meer vermogen naar uw luidsprekers. Met meer vermogen behoudt u een helder geluid bij een hoger volume. Toch even opletten wanneer u een versterker wil toevoegen aan standaard luidsprekers. De kans is groot dat u de luidsprekers beschadigt door te veel vermogen op de luidspreker te koppelen.

Als de luidsprekers een maximaal vermogen toelaten van bijvoorbeeld 60 Watt, is het logisch dat we geen versterker moeten installeren dat versterking aanbiedt van 120 Watt per luidspreker.

Daarom biedt Lucas Car Sound graag haar kennis om een juiste berekening te maken voor een zo goed mogelijk geluid te hebben in de wagen, zonder hierbij de luidsprekers over te belasten.

 

Versterkers bestaan in verschillende formaten en vermogens en worden opgedeeld in verschillende categorieën. Wanneer we alleen de voorste luidsprekers willen aansturen, stellen we een 2-kanaals versterker voor. Deze stuurt zowel de linkse als de rechtse luidspreker vooraan in de wagen aan.

Een 4-kanaals versterker is dan weer een versterker die zowel de voorste als de achterste luidsprekers stuurt. Er bestaan zelfs vijf tot zeven-kanaals versterkers die al deze ingangen sturen. Kortom, dit soort versterkers worden dan gecatalogeerd als multi-kanaals versterker.

Er bestaan ook mono versterkers om alleen maar de subwoofers te versterken. Zeker voor zware subwoofers, worden deze veelal apart gestuurd door een versterker.

versterkers met dsp 

Type versterkers

 

Multi-kanaals

Onder deze categorie behoren de 2-4-5-6-7-kanaal versterkers. Deze versterkers sturen verschillende luidspreker kanalen aan. Al deze versterkers hebben een piekvermogen (maximaal vermogen) en een reëel vermogen (nominaal vermogen) Het is steeds belangrijk deze vermogens per kanaal ter vergelijken met het ondersteund vermogen van uw luidsprekers.

Mono versterker

Ingebouwde versterker

We leveren bij Lucas Car Sound veel subwoofer-kisten met ingebouwde versterker als een eerste vorm van audio upgrade om het geluid in de wagen een warme toets te geven. Deze kunnen perfect aangesloten worden op de originele of aangekochte autoradio. Ook hier hebben we veel mogelijkheden in onze winkel voor te stellen.

Vul onderstaand formulier in voor een vrijblijvende offerte


Afspraak maken winkelbezoek

Met de nieuwe aangekondigde maatregelen ontvangen wij u graag in onze winkel op afspraak. U kan telefonisch een afspraak inplannen of per mail via onderstaande knoppen.

Onze openingsuren :
ma-vr : 09:00 - 12:30, 13:30-18:00