lucascarsound@skynet.be

03 646 53 19

Auto speakers

“Speakers do matter for better sound”

Waarom luidsprekers belangrijk zijn 

Bij de aanschaf van een nieuwe wagen, zijn de basis modellen de voordeuren standaard voorzien van luidsprekers. Doch, worden er bij basismodellen de achterdeuren geen luidsprekers voorzien om kosten te besparen.

Als het voertuig 2 paar luidsprekers bevat (voor/achter) zijn het meestal goedkope luidsprekers die alleen maar de focus leggen op hoge en lage tonen.

Waarom is dan de kwaliteit van een luidspreker belangrijk?

Standaard luidsprekers vervormen al snel als we de volumeknop van de autoradio omdraaien. Dit kan ook niet anders wanneer de luidsprekers bestaan uit de meest goedkope materialen.

Als u graag naar verschillende genres muziek luistert, als ook wel eens op een hoger volume, dan bevelen we u het vervangen van uw luidsprekers aan.

waarom standaard luidsprekers vervangen? 

Standaard luidsprekers bestaan meestal uit papieren conussen en missen vooral dynamiek. Als u meer dynamiek en beleving in het beluisteren van muziek zoekt, dan is het tijd om aan een set nieuwe luidsprekers te denken. 

Om stemgeluid, instrumenten of elektronische muziek op een heldere manier in de wagen te doen klinken, zijn het de luidsprekers die een groot bereik van frequenties moeten hebben.

De mate waarop deze frequenties door de luidsprekers worden weergegeven, hangt af van het materiaal waaruit deze luidspreker bestaat. Hoe beter de luidspreker, des te beter de verschillende frequenties door de luidspreker worden weergegeven.

Standaard luidsprekers zijn meestal gebouwd om een bepaalde range van frequenties weer te geven. Bijvoorbeeld bij standaard luidsprekers worden de frequenties weergegeven tussen de 125-250 HZ en 800-2000Hz. Het belangrijke stuk tussen 250 en 1000 Hz. Deze range staat voor instrumenten en stemgeluid. Als deze ontbreken, zal uw muziek dof en weinig dynamisch klinken.

Als u beter geluid in uw auto wenst, dan is het de moeite om uw standaard luidsprekers te vervangen.

Type luidsprekers

 

coaxiale luidsprekers

Coaxiale luidsprekers bestaan uit een conus die de lage tonen weergeeft en een tweeter gedeelte die de hoge tonen voor zijn rekening neemt. Het grote voordeel van coaxiale luidsprekers is het all-in-one gedeelte. Zeker wanneer het niet mogelijk is om aparte tweeters te installeren.

2-wegs luidsprekers

Bij 2-wegs luidsprekers duidt het cijfer “2”, op twee onderdelen. Dit zijn de woofer en een tweeter als aparte onderdelen. Dit zijn niet steeds twee aparte onderdelen. Je vindt ook 2-weg luidsprekers terug bij de coaxiale luidsprekers, waar alles in één luidspreker is vervat.

3-wegs luidsprekers

De 3-wegs luidsprekers hebben als groot voordeel dat het geluid kan opgedeeld worden in lage, midden en hoge tonen. Ook hier bestaan deze luidsprekers als aparte componenten als ook geïntegreerd in één luidspreker.

custom-fit luidsprekers

Als men over custom fit luidsprekers spreekt, zijn dit vaak de luidsprekers die op de originele maat van een bepaald automerk zijn gebouwd. Sommige automerken wijken af van de standaard maten (10/13/16/20 of 6x9inch) en worden door bepaalde audio fabrikanten luidsprekers aangeboden die op maat passen voor dat merk.

Vul onderstaand formulier in voor een vrijblijvende offerte


Afspraak maken winkelbezoek

Met de nieuwe aangekondigde maatregelen ontvangen wij u graag in onze winkel op afspraak. U kan telefonisch een afspraak inplannen of per mail via onderstaande knoppen.

Onze openingsuren :
ma-vr : 09:00 - 12:30, 13:30-18:00