gianni@vrcarsound.be

0496 500 300

Auto GPS
Ingebouwde multimedia en navigatie unit

Multimedia en navigatie 

Bij de aanschaf van een bestelwagen of een kleinere wagen worden deze wagens vaak uitgeleverd zonder GPS. Daarom is het verstandig om contact met ons op te nemen en samen eens het gamma  van autoradio’s te overlopen, die zowel multimedia als navigatie functies bevatten.

In tegenstelling tot de Gps-systemen van autofabrikanten, ondersteunen de hedendaagse aftermarket multimedia en navigatie autoradio’s de hedendaagse smartphones met bijhorende apps. Zo bestaan er al autoradio’s waarmee je de smartphone verbindt en zo kan gebruik maken van Google Maps, Waze of de eigen navigatie functies.

Kortom, Lucas Car Sound biedt u een nieuwe generatie van autoradio’s aan die flexibel zijn ten op opzichte van uw wensen.

nieuwe generatie van av-autoradio’s

We werken steeds met premium merken zoals; Pioneer, Kenwood en Alpine. Deze merken bieden een nieuwe generatie van autoradio’s aan welke naadloos integreren met uw auto interieur als met het gebruik van uw smartphone.

Ongeacht de din-sleuf die uw dashboard voorziet, bovenvermelde fabrikanten voorzien oplossingen die er voor zorgen dat u een intuïtief touchscreen verkrijgt die de bediening van alle functies vereenvoudigen.

Laat ons toch even stilstaan bij de verschillende types autoradio’s.

Type autoradio’s

 

2-DIN radio’s

Auto navigatie systemen in 2-din formaat zijn autoradio’s welke als één blok van twee opééngestapelde autoradio’s komen. Het voordeel met deze toestellen is een vrij groot touchscreen waarmee u alle functies bediend.

Om de installatie van deze autoradio’s te voorzien, bieden de verschillende fabrikanten inbouwkits aan welke deze autoradio’s naadloos integreren in het dashboard van uw auto. Deze kits zijn optioneel te verkrijgen en zijn nodig om deze radio’s vast te schroeven in het dashboard.

1-DIN autoradio

1-din autoradio’s hebben het klassiek formaat, maar zien we vandaag al oplossingen waarbij het chassis in een 1-din formaat zit, maar toch een 2-din touchscreen aanbieden. Dit door bijvoorbeeld een uitklapbaar scherm.

Deze toestellen bieden vaak dezelfde functies en voordelen aan dan de 2-din autoradio’s. Niet alle 1-din toestellen hebben, in tegenstelling tot de 2-din toestellen, nood aan een inbouwkit en kunnen in de al voorziene din sleuf worden ingebouwd.

inbouw accessoires 

stuurwielbediening

Wat als u nu een multimedia en navigatie unit aanschaft? Bent u dan stuurwiel functies kwijt? Neen, dit is het goede nieuws! Er bestaan voor de vele automerken adapters die we tussen de originele connectoren en de radio installeren.

Deze adapters zorgen ervoor dat u de stuurwiel knoppen kan blijven gebruiken voor het veranderen van het volume, selecteren van het radiostation en veel andere functies.

kabel adapter

De autoradio’s die Lucas Car Sound aanbiedt hebben achteraan een ISO-connector, wat de algemene standaard is voor autoradio’s. Doch heeft elk automerk zijn eigen connectoren. Daarom bestaan er aparte kabel adapters die de auto specifieke connector omvormt tot ISO, zodat uw autoradio voorzien wordt van de nodige stroom.

inbouwkader

Voor de 2-Din toestellen bieden de verschillende audio fabrikanten inbouwkits aan, die het origineel paneel vervangen met een gelijkaardig paneel die dan voorzien is met een 2-DIN ruimte.

 Hoe complexer het origineel dashboard, hoe unieker het paneel. Daarom hebben de verschillende panelen ook verschillende kostprijzen. Alles is afhankelijk van uw automerk, model en bouwjaar van uw auto.

Alpine APX-903 GOLF 7

Geavanceerd Touchscreen 9″ Navi station voor Volkswagen Golf VII Compatibel met: Golf 7 / GTI / GTD / R modeljaar ’12 – ’16

Alpine Volkswagen

Geavanceerd Touchscreen 9″ Navi station voor verschillende Volkswagen modellen. 

Pioneer Volkswagen

Pioneer Navgate EVO modellen voor verschillende Volkswagen modellen.

Alpine Audi

7-inch Touch Screen Navigation for Audi A4 with TomTom maps, compatible with Apple CarPlay and Android Auto

Alpine Seat

Alpine iLX702LEON multimedia-systeem voor Seat Leon, zonder ingebouwde navigatie maar met smartphone integratie voor Waze en andere apps.

Alpine Mitsubishi

2-Din navigatie & multimedia autoradio ingebouwd in Mitsubishi ASX.

Alpine Mercedes

2-Din navigatie & multimedia autoradio ingebouwd in Mercedes met aangepaste inbouwkader.

Alpine BMW

2-Din navigatie & multimedia autoradio ingebouwd in BMW met aangepaste inbouwkader.